Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مهدی بیک؛ نماینده مردم سبزوار در مجلس با اشاره به اخباری که در خصوص افزایش تسهیلات ازدواج منتشر می شود، گفت: مصوبات دیروز کمیسیون اجتماعی مجلس در واقع بخش کوچکی از بسته کاملی است که در کمیسیون ویژه جوانان، جمعیت و تعالی خانواده در حال بررسی است. به نظرم، بهتر است تا زمانی که طرح «جوانی جمعیت»به صورت کامل ارائه نشده ، شرح و بسطی در خصوص جزئیات آن نداشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به طور کلی، مساله حیاتی در این برهه تاریخی کشور، فرصت اندکی است(حدود 7الی 8سال) که ایران برای استفاده از پنجره جمعیتی خود دارد. یعنی اقتصاد و مدیریت کشور، کمتر از یک دهه فرصت دارد تا از این پنجره جمعیتی به نفع توسعه پایدار کشور استفاده کند.

 عنابستانی در ادامه گفت: چنانچه برای تداوم رشد جمعیت و تسهیل ازدواج فکر عاجلی نشود ، با بسته شدن پنجره جمعیتی کشور، جبران خسارات برآمده از آن برای اقتصاد، معیشت و اساسا تمدن ایرانی و اسلامی بسیار دشوار خواهد بود. اعداد، ارقام و آمارها هم به شکل تاسف آوری حاکی از آن است که متاسفانه ایران به سمت کاهش دامنه های جمعیت پیش می رود.

سخنگوی کمیسیون جوانان، جمعیت و تعالی خانواده ضمن تشریح آمارهای این حوزه گفت: در حال حاضر نرخ باروری به ازای هر بانوی ایرانی، 1.7درصد از نرخ استاندارد کمتر است. در حالی که نرخ نقطه سر به سر باروری، 2.1درصد است. یعنی ایران 4دهم درصد از نقطه سر به سر نیز پایین تر است و در رنکینگ جهانی از منظر نرخ باروری جزء کشورهای انتهایی جدول جهانی قرار دارد. این را می گویم که مخاطبان بدانند اهمیت مساله چیست و متوجه شوند که اگر هرچه سریعتر در این زمینه اقدامات معقول و فوری صورت نگیرد، تبعات جبران پذیری در روند توسعه کشور خواهد داشت.

نماینده مردم سبزوار افزود:9سال است که مقام معظم رهبری، ضمن ابلاغ سیاست های کلی جمعیت در این زمینه هشدار می دهند. اما اقدام قابل توجهی که بتواند رویه را تغییر دهد، نه در ساختار اجرایی و نه در ساختار تقنینی مشاهده نشد. مجلس فعلی با درک فرصت اندک کشور، طرح جوانه جمعیت را مطرح و بلافاصله پس از آن بحث استفاده از ظرفیت اصل85 قانون اساسی را ارائه کرد. خوشبختانه مجلس هم به این طرح رای داد. مبتنی بر ظرفیت اصل85قانون اساسی، هر ایده ای را که کمیسیون جوانان و جمعیت تصویب کند به صورت آزمایشی در یک دوره 5ساله به صورت قانون در می آید.

تلاش برای حفظ دامنه های جمعیتی کشور

عنابستانی در پاسخ به این پرسش خبرنگار اقتصاد آنلاین که مجلس در این طرح چه گزاره هایی را برای حفظ پنجره جمعیتی کشور مورد توجه قرار داده؟ گفت: رویکرد کلی کمیسیون آن است که هم ازدواج تسهیل شود، هم فرهنگ ازدواج در جامعه تغییر کند و هم فرزندآوری و ازدیاد نسل از این طریق ترویج شود. از سوی دیگر باید امید و اعتماد والدین را نسبت به آینده و رفاه فرزندانشان تضمین کند. ضمن اینکه هزینه های سنگین فرزندآوری یا درمان ناباروری را نیز پوشش دهد. چنین مواردی، طبیعتا نیازمند تهیه بسته قانونی کاملی از همه موارد تشویقی، تنبیهی و ممنوعیت ها است که در طرح جوانی جمعیت، ابعاد مختلف آن مورد بررسی قرار گرفته و به زودی راهی صحن برای تصویب می شود.

او در ادامه افزود:از جمله مهمترین موارد در این بسته قانونی، بحث  افزایش تسهیلات ازدواج به رقم حداقل 100میلیون تومان است. مورد بعدی برنامه ریزی برای ارائه مسکن مناسب و افزایش تسهیلات مسکن با اولویت زوج های جوان و خانواده های دارای فرزند است. ضمن اینکه مجلس برنامه ریزی کرده تا با تولد هر فرزند، سهام ویژه و قابل توجهی در اختیار خانواده ها قرار بگیرد. سهام سودآوری که خانواده ها می توانند از آن به عنوان پشتوانه ای برای آینده استفاده کنند. در عین حال وظایف دستگاه ها برای فرهنگ سازی ازدواج و فرزندآوری در این بسته پیش بینی شده تا بخش های آموزشی، فرهنگی، رسانه ای و...بر اساس یک راهبرد واحد عمل کنند.

عنابستانی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم در روزهای پایانی هفته که کمیسیون ویژه جوانان و جمعیت به صورت فشرده جلسه خواهد داشت، چکش کاری های نهایی برای ارائه طرح انجام شود تا طرح روز شنبه برای ارائه به صحن آماده شود. البته نمایندگان بر اساس تجویز اصل 85 وارد بررسی طرح نمی شوند و فقط زمان آزمایشی اجرای طرح که بر اساس پیشنهاد کمیسیون 5ساله است مشخص خواهد شد. بعد از طی این مراحل، طرح مصوب راهی شورای نگهبان می شود و به سرعت در مسیر عملیاتی شدن قرار می گیرد. امیدوارم خانواده های ایرانی قبل از پایان سال بتوانند از تسهیلات و رویکردهای تشویقی طرح بهره مند شوند.

پربیننده ترین تایید حکم اعمال مدرک تحصیلی دوم معلمان جزییات افزایش ۲۵درصدی حقوق کارمندان وام ازدواج ۱۰۰میلیونی شد خودروسازان حاضر به شفاف‌سازی لیست‌های فروش آنلاین نیستند/ جزییات طرح مجلس برای عرضه خودرو در بورس مجلس نباید بر کار وزرا نظارت کند/ دولت و مجلس فهم مشترکی از قانون اساسی ندارند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مهدی بیک تسهیلات ازدواج جمعیت جمعیت ایران زاد و ولد فرزند آوری مهدی بیک پنجره جمعیتی خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۱۳۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری

اشکان ممبینی، کارشناس رسانه با بیان لزوم ارتقای کیفیت تولیدات رسانه ملی برای ترویج فرزندآوری گفت: تسهیلات ویژه‌ای برای مسکن، ازدواج و فرزندآوری مصوب شده است، ولی بیشتر مردم از آن بی‌اطلاع هستند، از این رو باید اطلاع‌رسانی از سوی رسانه‌ها و مسئولان انجام شود.

به گزارش ایسنا، له نفل از «راهبرد معاصر»؛ سی ام اردیبهشت سال ۱۳۹۳ و طبق بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست های کلی جمعیت را به رؤسای قوای سه گانه و همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند. با ابلاغ این ۱۴ بند، دستگاه های مختلف موظف به بکارگیری سیاست ها در تدوین برنامه ششم توسعه و اجرای آن شده اند تا چشم انداز رشد جمعیت کشور به همراه کیفیت و سلامت جامعه تضمین شود.

ایشان در سال ۱۴۰۱ در پیامی با تشکر از فعالان دلسوز حوزه جمعیت، تلاش برای افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی کشور و چاره‌جویی برای نجات کشور از آینده‌ هولناک پیری جمعیت را سیاستی حیاتی و از ضروری‌ترین فرائض دانستند و تأکید فرمودند: این سیاستی حیاتی برای آینده‌ بلندمدت کشور عزیز ماست. کاوش‌های صادقانه‌ علمی نشان داده است این سیاست را می‌توان با پرهیز از همه‌ آسیب‌های محتمل یا موهوم پیش برد و آینده‌ کشور را از آن بهره‌مند ساخت. 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیگر فرمایشات خود تصریح کردند: غربی‌ها با افزایش عدد مسلمان‌ها مخالفند، با افزایش عدد ملتی که جوان‌هایش می‌توانند در عرصه ظاهر بشوند و کشور را به اوج برسانند، معلوم است مخالفند. ما نباید کار را به‌گونه‌ای پیش ببریم که مقصود آن‌ها عملی بشود؛ باید به‌گونه‌ای حرکت کنید که مقاصد اسلامی حفظ شود.

اشکان ممبینی، کارشناس رسانه درباره لزوم اتخاذ تدابیر ویژه برای افزایش و جوان سازی جمعیت کشور که یکی از مهم ترین تکالیف مشخص شده از سوی آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)، مقام معظم رهبری بر دوش مسئولان است، به خبرنگار «راهبرد معاصر» گفت: در مقطعی شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» اثر بالایی در اذهان عمومی گذاشت و اکنون با توجه به اقتضائات و به صدا درآمدن زنگ خطر پیری جمعیت، باید شعار مناسبی جایگزین شود. 

وی شعار «فرزند بیشتر، زندگی شادتر» را به عنوان جایگزین «فرزند کمتر، زندگی بهتر» مطرح کرد و افزود: ضرورت دارد با پیوست های رسانه ای، تبلیغاتی و اجتماعی در راستای نهادینه سازی فرزندآوری در جامعه اقدام کرد. باید با اهتمام و جدیت ویژه ای وارد عمل شد و اهداف مدنظر جوانی جمعیت را در قالب قرارگاهی با سرعت بیشتر دنبال کرد.

کارشناس رسانه با تأکید بر لزوم ارتقای کیفیت تولیدات رسانه ملی برای ترویج فرزندآوری، عنوان کرد: باید ساختارهای فکری جامعه بر مبنای «فرزند بیشتر، زندگی بهتر» و ترویج و ترسیم مزایای زندگی در خانواده های پرجمعیت تغییر یابد. در کنار بسترسازی فرهنگی باید تدابیر لازم برای حمایت های اقتصادی از خانواده های دارای چند فرزند در دستور کار قرار گیرد و روند اجرای مصوبات و قوانین حمایتی نظارت و ارزیابی شود

ممبینی گفت: در دولت سیزدهم تسهیلات ویژه ای برای مسکن، ازدواج و فرزندآوری مصوب شده است، ولی بیشتر مردم از آن بی اطلاع هستند، از این رو باید اطلاع رسانی از سوی رسانه ها و مسئولان انجام شود. 

وی تأکید کرد: وزارت ورزش و جوانان در تعامل با بانک مرکزی و نهادهای ذی‌ربط با توجه به اهمیت موضوع نسبت به هماهنگی و صدور مجوز اعطای تسهیلات برای ازدواج و فرزندآوری اقدام کرده است. تسهیل اخذ وام برای تأمین مسکن جوانان نیز طی ابلاغ به بانک ها انجام شده است. 

کارشناس رسانه با بیان اینکه برنامه ریزی برای ازدواج آسان جوانان دغدغه مهمی به شمار می رود و باید متولیان امر و خیرین نسبت به اطلاع رسانی از بسته های تشویقی و حمایتی اقدام کنند، عنوان کرد: به نظر می آید باید در قالب طرحی، مدیران دستگاه ها به دیدار خانواده های دارای فرزندان چندقلو بروند و با تبلیغات رسانه‌ای لزوم حمایت های لازم از آنها به جامعه منتقل شود. 

ممبینی گفت: ضرورت دارد با بهره گیری از ظرفیت دانشگاهیان و نخبگان در قالب طرح، مقاله، پایان نامه و... در زمینه حمایت از جوانی جمعیت کمک گرفت و حتی در ابعاد ملی طرح هایی با قابلیت اجرا ارائه کرد. 

وی افزود: طرح‌هایی همچون راه اندازی مهدهای کودک در دستگاه های مختلف با هدف ایجاد آرامش خاطر برای مادران شاغل در راستای ارائه خدمات مطلوب به مردم باید مدنظر قرار گیرد. در این رابطه شهرداری ها می توانند با امکانات خود نسبت به راه اندازی مهدهای کودک اقدام و دستگاه های اجرایی طبق قانون مکان مورد نظر را پیش بینی یا هزینه های مصوب را تقبل کنند.

کارشناس رسانه با بیان نقش سایر ارگان ها در این زمینه تأکید کرد: در قانون وظایف بانک ها و مصوبات حمایتی مشخص است، از این رو بانک های دولتی و خصوصی باید پویاتر باشند و در راستای تسهیل مسیر اخذ تسهیلات همراه تر عمل کنند. سخت گیری های بی مورد بانک ها تمرد از قانون است و برخورد جدی قانونی را به وسیله مراجع ذی صلاح می طلبد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اختصاص زمین به خانوار‌های حائز شرایط جوانی جمعیت
  • تخصیص زمین به خانواده ۳ فرزند به بالا در استان همدان
  • ۳ هزار و ۳۲۸ خانواده در شهر‌های کوچک آذربایجان‌غربی زمین ملی دریافت کردند
  • زمین ۹۰ درصد متقاضیان نهضت ملی مسکن گناباد تامین شد
  • برگزاری جشن‌های مادرانه در مساجد برای ترغیب مادران به فرزندآوری
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • شناسایی ۳۳ مورد سه قلوزایی در لرستان