Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، از رفع ایرادات شورای نگهبان به ۱۰ ماده این طرح در نشست روز جمعه این کمیسیون خبر داد.

به گزارش برنا، «امیرحسین بانکی پورفرد» در تشریح نشست  جمعه، 17 اردیبهشت ماه کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده که به منظور رفع ایرادات شورای نگهبان به این طرح با حضور دستگاه‌‌های مربوطه برگزار شده بود، گفت: روز جمعه اولین نشست کمیسیون برای رفع ایرادات و ابهامات طرح برگزار و  ایرادات گرفته شده به 10 ماده رفع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، ادامه داد: یک ابهام و ایراد طرح مربوط به حوزه های علمیه بود که شورای نگهبان مطرح کرد که شما بدون هماهنگی با مدیریت حوزه عملیه و بر اساس اساسنامه آن نمی توانید تکلیفی تعیین کنید که خوشبختانه آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های عملیه در نامه‌ای خطاب به این‌جانب نوشته و گفتند که ما این طرح را تایید و اجرا می کنیم و این نامه پاسخ خوبی برای ارائه به شورای نگهبان بود ضمن اینکه ما در 5 ماده‌ای که مربوط به حوزه علمیه بود قید عدم مغایرت با اساسنامه را ذکر کردیم.

وی افزود: ابهام دیگر در مورد عبارت کلانشهرها بود که ما مشخص کردیم منظور از کلانشهرها شهرهای بالای 500 هزار نفر بوده که حدود 18 شهر است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم یادآور شد: تعیین شرح وظایف ستاد ملی جمعیت یکی از ابهامات و ایرادات گرفته شده بود که ما شرح وظایف ستاد را مشخص کردیم.

بانکی‌ پور‌فرد اختصاص زمین را یکی از مهمترین مشوق های طرح جوانی جمعیت دانست و گفت: در این طرح اختصاص زمین 150 تا 200 متری به خانواده ها را برای تولد فرزند سوم پیش بینی کردیم و مقرر شد زمین در شهرهای زیر 500 هزار نفر و روستاها برای همه در نظر گرفته شود یعنی خانواده ای که در تهران صاحب فرزند سوم به بعد می شوند زمینی در یکی از شهرهای زیر 500 هزار نفر به آنها اختصاص می یابد و اختصاص این زمین حتی به کسانی که در گذشته از طرح های مسکن استفاده کردند یا صاحب زمین هستند هم تعلق می یابد.

رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده یادآور شد: البته زمین به دو روش اختصاص می‌یابد یا به صورت فروش اقساطی و آن هم با قیمت تمام شده و روش دیگر هم به صورت 99 ساله و مالکیت آن بر عهده دولت است.

عضو کمیسیون فرهنگى ادامه داد: در ماده 4 طرح جوانی جمعیت معافیت‌هایی دیده شد و شورای نگهبان هم آن را تایید کرده که برای خانواده‌هایی که صاحب فرزند سوم به بعد می شوند تخفیف هایی برای ساخت منزل، عوارض و نظام مهندسی پیش بینی شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم افزود: همچنین در این نشست مقرر شد در الگوی مصرفی که در حال حاضر برای خانواده‌ها در نظر گرفته شده تعداد فرزندان زیر 25 سال در این الگوی مصرف لحاظ شود؛ همچنین مقرر شد 70 درصد خانه‌های سازمانی به خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر که مسکن ملکی مستقلی در محل خدمت ندارند تعلق بگیرد.

وی یادآور شد: در مورد خوابگاه‌های متاهلی دانشجویی هم قرار شد 10 درصد از درآمد اختصاصی و اعتبارات تملک دارایی دانشگاه‌ها صرف این خوابگاه‌ها شود و همه دانشگاه‌ها موظف شدند به نسبت دانشجویان متاهل خود بومی، غیربومی و دختر و پسر باید خوابگاه‌های متاهلی در نظر بگیرند و به دانشگاه‌ها اجازه دادیم که از اوراق مالی اسلامی برای این خوابگاه‌ها استفاده کنند و وزارت راه و شهرسازی هم باید نسبت به تامین زمین اقدام و به دانشگاه‌ها اختصاص دهد.

رئیس کمیسیون طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، گفت: مقرر شد سازمان اوقاف و امور خیریه، فرهنگ وقف تعالی خانواده را برای حمایت راه‌اندازی کند؛ صندوق رفاه دانشجویان هم باید 50 درصد ودیعه دانشجویان متاهل را پرداخت کند و همچنین مصوب شد میزان ارائه وام‌ها یکسان نباشد و به ازای هر فرزند در خانواده‌ها 25 درصد به مبلغ وام افزوده شود؛ در نشست شنبه کمیسیون رفع ایرادات سایر مواد در دستور کار قرار می‌گیرد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خانواده شورای نگهبان حوزه های علمیه حوزه علمیه اصفهان مجلس تولد زمین مسکن دولت درآمد تملک دارایی وزارت راه و شهرسازی سازمان اوقاف و امور رئیس کمیسیون شورای نگهبان رفع ایرادات دانشگاه ها خوابگاه ها خانواده ها فرزند سوم هزار نفر مقرر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۲۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟

علی اکبر محزون گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر می‌گردد. در نخستین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای نخستین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۱/۳ درصد بود. از همان سال‌ها هشدارهای رشد جمعیت آغاز شد. سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و ساز انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد.

وی افزود: هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده ۵/۶ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد. در سال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تأیید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین‌المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و معاهده طرح کنترل جمعیت در سطح بین‌الملل با عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشور ما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی، کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلاً پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آن ها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

وی در ادامه گفت: اما اینها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث نخست تنگ دستی به عنوان مانع افزایش فرزند و بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که موجب پیشرفت فردی آن ها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزندآوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه موجب شد تحرک اجتماعی و فرزندآوری در مقابل هم قرار گیرند و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

محزون تاکید کرد: بر روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت بگیرد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همین‌طور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم. جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله نخست ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر، در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند. چرا که بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • اختصاص زمین به خانوار‌های حائز شرایط جوانی جمعیت
  • تخصیص زمین به خانواده ۳ فرزند به بالا در استان همدان
  • سخنگوی شورای نگهبان: رد صلاحیت حسن روحانی دلایل متعدد دارد / ایرادات به لایحه حجاب پابرجاست
  • شورای نگهبان نسبت به مصوبه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان ایرادی نداشت
  • طحان نظیف: ایرادات شورای نگهبان به لایحه حجاب پابرجاست (فیلم)
  • تایید طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • مشکلات طرح جوانی جمعیت از زبان یکی از مادران مشمول طرح
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟
  • شناسایی ۳۳ مورد سه قلوزایی در لرستان